Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών αρχηγών

Αναρτήθηκαν στο site της Βουλής οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών για το οικονομικό έτος 2012.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δημοσιοποιήθηκαν τα «πόθεν έσχες» του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, των βουλευτών και ευρωβουλευτών, καθώς και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

Το zougla.gr αναρτά τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών, Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Συνολικά δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες 694 πολιτικών. 

Ρευστό, ακίνητη περιουσία, αγορές, πωλήσεις, μετοχές, αυτοκίνητα και σκάφη υπάρχουν στις φορολογικές δηλώσεις αρκετών πολιτικών.

Αντώνης Σαμαράς 

Ο πρωθυπουργός εμφανίζει εισόδημα ύψους 99.854 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και 28.329 ευρώ από άλλες πηγές, ενώ η σύζυγός του Γεωργία εμφανίζει εισοδήματα 52.525 ευρώ. Τα συνολικά εισοδήματα της οικογένειας Σαμαρά για το οικονομικό έτος 2011 ανήλθαν σε 180.710ευρώ.
Η ακίνητη περιουσία της οικογένειας Σαμαρά δεν παρουσίασε μεταβολές, καθώς παραμένουν τα 13 ακίνητα που είχαν, 6 στο όνομα του Πρωθυπουργού και 7 στο όνομα της συζύγου του.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει το 50% αγροτεμαχίων στις Ροβιές Ευβοίας, μία οικία με οικόπεδο στην Κηφισιά, 1 διαμέρισμα στην Αθήνα, το 50% 4 αγροτεμαχίων στη Λαυρεωτική, 2 αγροτεμάχια στην Πύλο.

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού διαθέτει το 50% οικοπέδου στην Εκάλη, το 50% οικίας στην Εκάλη, ποσοστό (16,67%) οικοπέδου στην Καλλιθέα, ποσοστό (16,67%) γραφείου στην Πανεπιστημίου, διαμέρισμα στην Αθήνα, κατάστημα στο Ναύπλιο και διαμέρισμα στο Ναύπλιο.

Σε ότι αφορά στις καταθέσεις του ζεύγους Σαμαρά, ο ίδιος διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 266.304 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει καταθέσεις 31.371 ευρώ και 983,30 λίρες Αγγλίας.
Ο Πρωθυπουργός διαθέτει χαρτοφυλάκιο του 3500 της ANEK LINES, ενώ η Γεωργία Σαμαρά έχει 300 μετοχές της SMARTSTORE A.E.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αυτοκίνητο στην κατοχή του.
Παραθέτω του Α.Σαμαρα μονον λογω χωρου, για τους υπολοιπους μπορειτε να επισκευτειτε την σχετικη ιστοσελιδα της βουλης εδω: http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epitropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου