Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Επενδυτικό σόκ !!! Ύστερα από ενάμισυ χρόνο η κυβέρνηση ασχολείται με την γραφειοκρατία



Μια… εντυπωσιακή είδηση, η οποία δείχνει ότι η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις «δουλεύουν» (αλλά δεν ξέρουμε ποιον), έγινε γνωστή σήμερα.
Πρόκειται για την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, κάτι σαν μίνι υπουργικό συμβούλιο στο οποίο… προήδρευσε ο Κωστής Χατζηδάκης (μιλάμε για μεγαλεία) και συμμετείχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ υπήρξε και συνεννόηση με τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη.
Ποιο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης; Ένα… πρωτότυπο θέμα, από αυτά που βλέπουμε κάθε χρόνο, από κάθε κυβέρνηση. Η σύσκεψη λοιπόν έγινε για τη μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων, καθώς, όπως τονίστηκε, είναι ένα θέμα που αφορά πολλά υπουργεία, και ο στόχος είναι στις αρχές του χρόνου να είναι έτοιμη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το υπουργείο στοχεύει στη μείωση του χρόνου διάρκειας που απαιτείται για την αδειοδότηση, ενώ υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι του ΣΕΒ παρουσίασαν, τον Απρίλιο, στον υπουργό «οδικό χάρτη» για τη δραστική μεταρρύθμιση του συστήματος αδειοδότησης.
Η έκθεση προστέθηκε στη συζήτηση που ήδη είχε ξεκινήσει σχετικά με τα προβλήματα αδειοδότησης σε σειρά από σημαντικούς τομείς, όπως στη βιομηχανία, στις εξορυκτικές δραστηριότητες, στη διαχείριση απορριμμάτων, στα λιμενικά έργα, στις ιχθυοκαλλιέργειες κλπ.
Δηλαδή, εδώ είναι να πάρουμε ομαδικά λεξοτανίλ μπας και ηρεμήσουμε από αυτά που βλέπουμε κι ακούμε. Μα γι’ αυτό το θέμα δεν συζητούσαν και τη δεκαετία του ’90; Για το ίδιο θέμα δεν γίνονταν συσκέψεις και επί κυβερνήσεων Σημίτη και επί κυβερνήσεων Καραμανλή; Και τότε δεν ήταν υπουργός ο Χατζηδάκης;
Μήπως ολόκληρος γίγαντας της πολιτικής, ο Γ. Παπανδρέου με τον Παμπούκη κι ένα σωρό άλλους δεν μας είχαν πρήξει τ’ αυτιά για τις… φαστ τρακ αδειοδοτήσεις και επενδύσεις;
Κι ερχόμαστε να ξαναμιλήσουμε για μείωση της γραφειοκρατίας; Έχουν τρελαθεί τελείως οι πολιτικοί; Δεν έπρεπε καν να διαρρέουν ότι έγινε τέτοια σύσκεψη διότι ο κόσμος δεν θα πει ότι… εργάζονται σκληρά αλλά ότι μας δουλεύουν ομαδικά.
Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να ανακοινωθεί ένα μέτρο που θα μειώνει τη γραφειοκρατία; Μέχρι πότε ο απλός πολίτης ή ο επιχειρηματίας θα περιμένει ατέλειωτες μέρες και μήνες και θα πληρώνει «γρηγορόσημα» για να κάνει τη δουλειά του;
Κι έρχονται οι υπουργοί να μας ξαναενημερώσουν ότι κάνουν τα πάντα για να καταπολεμήσουν τη γραφειοκρατία. Έλεος πια, η υπομονή έχει και τα όριά της. Αν όλο αυτό το κακοστημένο θεατρικό έργο δεκαετιών δεν είναι για γέλια και για κλάματα τότε ποιο είναι;

Για να μην αρχίσω τα........ γαλλικά!



1 σχόλιο:

  1. η γραφειοκρατεία δεν θα τελειώσει ποτέ γιατί … ;

    Γιατί απλά βολεύει στα ρουσφέτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή